Laura + Andrei

LAURA + ANDREI

Laura și Andrei și-au dorit foarte mult o ședință foto în culorile toamnei. Pentru că nunta lor a fost la final de septembrie, iar programele noastre nu s-au mai sincronizat după aceea, am ajuns să mergem la After Wedding în luna noiembrie.

Vremea ne-a dat mari bătăi de cap și după mai multe amânări, într-o după-amiază de luni, ne-am urcat în mașină și am dat o fugă la Cheile Turzii.

Știam că avem fix 20 de minute pentru aceste fotografii, deoarce la început de noiembrie, soarele apune la ora 17:00.

Problema a fost că drumul de acces în vârful cheilor este unul foarte accidentat, iar cu mașina cu care am mers nu aveam cum să ajungem acolo. Pe jos, ne lua în jur de o oră și pierdeam apusul.

Însă fix când ne gândeam noi cum să facem, apare un domn fermier cu o mașină 4×4. Inițial ne-a refuzat și a zis că nu are timp să ne ducă cu mașina până sus, însă a fost foarte drăguț să ne-o împrumute.

Și uite așa am ajuns fix când începea Golden Hour-ul. În mai puțin de 20 de  minute am reușit să facem aceste fotografii extraordinare!

Ați fost minunați! ❤️ Casă de piatră dragilor!

Photographer/editor: Iuliu-Paul Pop
Cheile Turzii
06.11.2023


Daiana + Cristian

DAIANA + CRISTIAN

M-am bucurat tare mult atunci când Cristi m-a sunat să-mi spună că urmează să se căsătorească și mai mult decât atât, că își dorește ca eu să fiu fotograful de la marele eveniment. Parcă nu mi-a venit să cred. Îl cunosc pe Cristi de mai bine de 15 ani, de pe vremea când mergeam în taberele de ecologie cu Palatul Copiilor din Bistrița.

S-a legat un frumoasă prietenie atunci și pentru că amândoi am fost pasionați de fotografie am ajuns să și lucrăm împreună peste ani. Între timp el s-a lăsat de evenimente și a mers pe alt drum, însă prietenia noastră a rămas.

Și ce poate fi mai frumos decât să mergi la nuntă ca invitat unde să te întâlnești cu o mulțime de prieteni și colegi de breaslă, iar în același timp să ai onoarea de a documenta foto evenimentul unui alt fotograf.

Ziua a început excelent pentru că toți invitații, inclusiv Daiana și Cristi au fost cazați la același hotel din București. De fapt, voia bună a început cu o seară înainte, dar de acolo nu am fotografii să vă arăt. Toată lumea a fost relaxată și abia aștepta să se distreze pe ringul de dans.

Tot timpul recomand mirilor ca pregătirile lor să fie în același loc, pentru că se economisește timp și se creează o legătură specială între ei și oamenii prezenți.

Apoi ne-am mutat cu toții la Monato unde a avut loc ceremonia în aer liber. Mi-a plăcut mult că mirii au pus mare accent pe detalii. Cristi a ales un costum care să se potrivească cu decorul și locația, iar Diana a avut o superbă rochie de mireasă potrivită pentru o nuntă de zi în aer liber.

Petrecerea a început după apusul soarelui cu un dans al mirilor format din trei piese muzicale totale diferite ca stil, iar coregrafia lor spectaculoasă  i-a făcut pe invitați să ocupe repede ringul de dans.

Eu am jonglat între a fi fotograf și invitat, iar colegul Mircea Netea a surprins momente faine atunci când ritmurile muzicale mi-au intrat în sânge.

A fost o nuntă foarte frumoasă și m-am bucurat că am făcut parte din povestea lor.

Casă de piatră dragilor! ❤️ Sunteți minunați!

Fotografi: Iuliu-Paul Pop, Mircea Netea

Monato București
24.09.2023


Karla + Vlad

KARLA + VLAD

Karla și Vlad vor avea nunta anul viitor la Brașov, dar pentru că ei locuiesc la Constanța și-au dorit o ședință foto cu tematică “de mare”.

Așa că ne-am dus în portul Tomis ca să facem un Save The Date pe velier. Mi-a plăcut mult de ei că și-au făcut temele așa cum trebuie și au venit pregătiți cu o mulțime de idei faine pentru fotografii.

Zilele acestea a fost vânt puternic în sudul țării, iar din acest motiv, valurile de pe mare nu ne-au lăsat să ieșim cu velierul în larg. Dar am rămas în portul Tomis și am suprins câteva cadre faine.

Fiind prima experiență de acest fel pentru mine, a fost o provocare. Nu e tocmai comod să fotografiezi pe un vas care se mișcă în continuu, iar cum vântul a suflat rochia și părul viitoarei mirese în toate părțile, am tras aproape 3500 de cadre în speranța că voi avea câteva fotografii reușite.

După ce a apus soarele ne-am dus pe plajă, că să facem câteva cadre cu props-urile aduse de Karla și Vlad, la Blue Hour.

Și priviți ce a ieșit!

Colegul Mihai Roman a fost foarte drăguț și mi-a fost asistent. Tot el a filmat și pentru vlogul de making of de pe contul meu de YouTube!

Ați fost minunați dragilor! ❤️

Photographer/editor: Iuliu-Paul Pop
Portul Tomis, Constanța
25.09.2023


Raluca + Răzvan

RALUCA + RĂZVAN

Marți, după nunta lor, în drumul nostru spre Cluj, ne-am oprit la Amfiteatrul Transilvania ca să facem o ședință foto After Wedding!

Suntem de părere că această ședință foto ar trebui făcută imediat după nuntă, pentru că mirii sunt încă “sub vraja” evenimentului care tocmai a trecut. Și cu siguranță asta se vede și în fotografii.

Inițial nu am știut de ce au dorit neapărat la Amfiteatrul Transilvania să facem fotografiile, dar apoi mi-au arătat o poză făcută pe film de la cererea în căsătorie care a fost în același loc. Și nu aveam cum să nu o refacem, însă de data această în ținutele de nuntă!

Soarele s-a jucat puțin cu noi, iar norii ne-au speriat, însă am reușit să avem și câteva fotografii în minunatul Golden Hour de munte!

Ați fost minunați! ❤️ Casă de piatră dragilor!

Photographer/editor: Iuliu-Paul Pop
Amfiteatrul Transilvania
12.09.2023


Raluca + Răzvan

RALUCA + RĂZVAN

Încă de când ne-au contactat ca să le imortalizăm această zi specială, știam că Raluca și Răzvan vor avea o nuntă deosebită!

Răzvan este pasionat de fotografie și a aflat de activitatea mea de la un curs foto la care participase, iar când mi-a zis că la nuntă va fi o motocicletă cu ataș, am făcut tot posibilul să ajung la nunta lor de la București.

Mi-a plăcut foarte mult de ei. Pe lângă faptul că se iubesc și se completează reciproc, au ales să facă o nuntă exact așa cum și-au dorit: simplă, elegantă și cu oameni dragi alături.

De dimineață au ales să facă pregătirile la hotel, în același apartament, doar ei și cu nașii. Asta mi s-a părut o idee excelentă pentru că am putut petrecere timp împreună, să socializăm și să realizăm câteva fotografii mai intime, fără să existe agitație. Nu puteam să nu observ butonii lui Răzvan cu cameră foto.

Ceremonia religioasă a fost la Biserica Sf. Elefterie. A fost o atmosferă de sărbătoare, iar când a cântat corul, Raluca a fost emoționată până la lacrimi.

De la biserică ne-am dus cu motocicleta cu ataș prin București ca să facem ședința foto. Pe lângă faptul că am întors o mulțime de priviri, ne-am distrat și am făcut câteva fotografii interesante. Răzvan e atât de pasionat de motociclete încât la restaurant pe fiecare masă era o poză cu câte un model preferat.

Mi-a plăcut mult și locația pe care au ales-o! Terasa de la Snagov Club, care este pe malul lacului, pe lângă faptul că oferă o priveliște de vis, este poziționată astfel încât la Golden Hour lumina este excelentă pentru ședința foto.

Încă de la dansul mirilor mi-am dat seama că Raluca și Răzvan sunt sufletul petrecerilor. S-a văzut pe fețele lor cât de mult se bucură de acest moment unic, iar în cele ce au urmat, ei nu au lipsit niciun minut de pe ringul de dans. Ce-i drept și trupa Saya a făcut o atmosferă de zile mari.

Nunta lor a fost foarte relaxantă și chiar dacă am muncit, nu m-am simțit obosit la finalul zilei.

Casă de piatră dragilor! ❤️ Sunteți minunați!

Fotografi: Iuliu-Paul Pop, Mircea Netea
Videograf/asistent: Răzvan Drecșan

Snagov Club București
10.09.2023


Andreea + Bogdan

ANDREEA + BOGDAN

Vă spun sincer că nu am văzut niciodatăun cuplu care să se implice atât de mult în organizarea nunții lor. De la concept și furnizori și până la atmosferă și la cel mai mic detaliu, totul a fost plănuit cu mare atenție de cei doi, iar zâna Cristina Cotoi (wedding planner) le-a îndeplinit toate dorințele!

Ei și-au o nuntă elegantă și frumoasă la Crama Jelna, după chipul și asemănarea lor, iar pentru mine și colegii mei a fost o adevărată plăcere să documentăm această zi.

Fiindu-mi prieteni, nu am putut să nu fiu trup și suflet alături de ei și să mă bucur de bucuria lor! Este tot timpul interesantă senzația atunci când muncești, dar te și distrezi, în același timp.

Pentru că ziua bună se cunoaște de dimineață, cei doi au vrut să înceapă ziua nunții fără niciun fel de agitație. Au închiriat două apartamente identice, în aceeași clădire, iar alături de nași și familiile apropiate s-au pregătit pentru ziua cea mare. 

Apoi am mers la biserică, unde am avut momentul de first look, iar ceremonia a fost una foarte emoționantă datorită corului care a creat o atmosferă aparte.

Și cum o pauză nu strică niciodată, am îmbinat utilul cu plăcutul. La ședința foto am început cu o înghețată, iar după ce am fotografiat prin oraș, ne-am mutat la Crama Jelna unde i-am fotografiat pe cei doi în decorul special creat pentru ei.

Apoi a urmat petrecerea care a început cu dansul mirilor și a continuat până seara târziu!

Un lucru care mi-a plăcut extrem de mult la ei și i-am apreciat pentru asta a fost faptul că deși organizarea evenimentului a fost solicitată, obositoare, cu puține ore dormite în ultimele săptămâni, ei au rezistat eroic, până la ultima piesă, pe ringul de dans, au zâmbit non-stop și s-au bucurat de roadele muncii lor.

Casă de piatră dragilor! ❤️ Sunteți minunați!

Fotografi: Iuliu-Paul Pop, Călin Curticăpian
Videograf/asistent: Răzvan Drecșan

Crama Jelna Bistrița
03.09.2023


Serena + Sergiu

SERENA + SERGIU

Serena și Sergiu și-au dorit o nuntă cu tematica “Alice in Wonderland”, iar din acest motiv am fost foarte nerăbdător să-i fotografiez.

Fiind firi rebele, artiști, nunta lor nu putea fi una clasică. S-au ocupat personal de decor și au organizat totul până în cel mai mic detaliu alături de Cristina Cotoi (wedding planner).

Pe Serena o cunosc încă din facultate și m-am bucurat să-mi revăd o parte din colegi.

Mi-a plăcut mult cum au stilizat nunta, ce paletă cromatică au ales, cum și-au făcut ținutele la comandă (inclusiv pălăriile), dar de departe cele mai spectaculoase au fost florile de hârtie, panourile pictate manual de Serena și decorațiunile de pe mese.

Toate elementele au respectat tematica nunții, inclusiv prăjiturile și tortul.

De cum am ajuns la locație am fost “luați în primire” de gașca lor de prieteni. După o tură zdravănă de râs, a urmat ceremonia umanistă oficiată tot de unul dintre colegii noștri de facultate, Dani Popescu. Și aici am avut parte de multe zâmbete și de o invitată specială, Nala, cățelușa lor.

După cum i-am văzut de dimineață, știam că prietenii lor vor fi sarea și piperul pe ringul de dans. Și așa a fost! Am cântat, am dansat și am plimbat iepurele alb peste tot.

Restul poveștii o aflați din fotografii!

Casă de piatră dragilor! ❤️

Fotograf: Iuliu-Paul Pop
Videograf/asistent: Răzvan Drecșan

Domeniul Salgo Sibiu
12.08.2023


Denisa + Victor

DENISA + VICTOR

Dacă ar fi să descriu într-o singură frază nunta Denisei și a lui Victor de la Conacul Albert (unde revenim cu drag de fiecare dată) ar fi următoarea: “Când se adună toți nebunii într-un loc, distracția e asigurată.” Și ca să nu credeți că exagerez, când am ajuns la locație și am văzut care e atmosfera și cât de relaxată e toată lumea, a venit mama lui Victor la noi și ne-a spus: “De obicei eu nu sunt așa, sunt mai rău!” și până la finalul nunții a avut grijă să ne demonstreze că e pe aceeași minte cu tinerii.

De dimineață toată lumea s-a adunat la Conacul Albert pentru că acolo au fost toate momentele. După ce Denisa și Victor s-au îmbrăcat în camere separate cu domnișoarele și respectiv cavalerii de onoare, am avut momentul de First Look care deși a fost emoționant, am avut parte și de o primă doză de caterincă din partea prietenilor mirilor.

A urmat ceremonia civilă, scurtă și la subiect, cu “clasicele” poze de grup, care numai clasice n-au fost pentru că “nebunii” de care vă spuneam, ne-au mai făcut un teaser despre ceea ce urma la petrecere.

Victor ne-a avertizat înainte de nuntă că va fi dezmăț și să nu ne speriem, dar l-am asigurat că de 15 ani de când mergem la evenimente nu cred că ne mai poate surprinde ceva. Ne-am înșelat!

Decorul a fost minimalist, dar foarte fain adaptat la tematica nunții, iar ce mi-a plăcut cel mai mult e că în curtea conacului au fost amenajate diferite locuri pentru relaxare, exact ca la Electric Castle. Să nu mai zic de prăjituri, care au fost demențiale.

După ce a trecut “stresul” cu dansul mirilor, s-a dezlănțuit nebunia. Și de asta vă zic că ne-am înșelat, pentru că nu-mi amintesc să fi văzut vreodată atât de mulți oameni care dansează în același timp, deși numărul total de invitați a fost relativ mic. “Nebunii” ăștia au dansat non-stop, pe orice fel de muzică și au avut energie să stea pe ringul de dans până la final, chiar dacă degustaseră destul de bine din licorile lui Bachus. Cei drept și DJ-ul Mircea Matei a “dat în ei” cu muzică bine aleasă, cu mixuri atent făcute și a reușit să nu-i scape nicio secundă. Omul ăsta nu s-a mișcat de la pupitru. Nici de mâncare nu s-a atins.

Ar fi multe de povestit, dar mai bine priviți fotografiile. Pentru noi a fost o experiență incredibilă și vă zic sincer ca atunci când s-a terminat nunta, ne părea rău că trebuie să plecăm. Ne-am împrietenit repede cu gașca de nebuni și cu siguranță ne vom vedea și pe viitor.

După nuntă, am primit de la Victor cea mai frumoasă recenzie, care a fost și compliment: “Nu v-am văzut aproape deloc la nuntă!” Asta este minunat, pentru că atâta vreme cât oamenii se bucură de ziua lor și se distrează ca și cum nimeni nu i-ar privi, noi avem material frumos de suprins în imagini.

Casă de piatră dragilor! ❤️

Photographer: Iuliu-Paul Pop
Videograf: Răzvan Drecșan
Asistent: Raul Aluaș

Conacul Albert Brașov
29.07.2023


Cătă + Alex

CĂTĂ + ALEX

Cea mai relaxantă nuntă de anul acesta a fost la Cătă și la Alex. Nu știu cum se face, dar de fiecare dată evenimentele care sunt exact pe gustul nostru ajung la noi pe ultima sută de metri. Ca să înțelegeți cât de mult ne-a plăcut la Suceava, vă spun doar atât: într-un loc în care nu am fost niciodată și cu oameni pe care nu-i cunoșteam am reușit să ne simțim ca făcând parte din familie.

Și uitați-vă la fotografiile cu ei. Nici măcar una nu e “serioasă”, ba din contră, sunt foarte “nebune” și în ton cu personalitatea lor. Să nu mai zic de aspectul mirilor, vestimentația și vibe-ul pe care-l transmit.

Totul a fost atipic! Nu am avut obiceiuri, nu a existat un program bătut în cuie, nimeni nu s-a stresat pentru nimic, ci tot ce a contat a fost bucuria acestor oameni de a fi împreună, care în definitiv este esența oricărei nunți.

Încă de când am ajuns la Antique Garden ne-am minunat de frumusețea locației. Nu cred că cei doi miri puteau alege un loc mai potrivit pentru evenimentul lor.

Am fost întâmpinați de familiile lor și am înțeles imediat de ce Cătă și Alex sunt atipici și boemi: pentru că și părinții lor sunt la fel. Am râs, am glumit, am povestit și lucruri serioase, dar ceva a fost cert: acești oameni își iubesc atât de mult copii, încât i-au lăsat să fie așa cum vor ei să fie.

Și vă spun din experiență, că atunci când părinții nu intervin în organizarea nunții și se bucură de eveniment ca oricare dintre invitați, distracția e asigurată.

Am asistat la realizarea decorului, am făcut câteva fotografii “de pregătire a mirilor” total non-conformiste, am făcut cunoștință cu cei doi căței ai mirilor și am cunoscut gașca lor de prieteni care au campat cu cortul și cu van-urile în curtea restaurantului.

Ceremonia a fost în pădure, unde pe lângă invitați am avut și foarte mulți căței în “haine de sărbătoare”.

La petrecere, lucrurile au fost la fel de atipice. Totul a fost în aer liber și nimeni nu s-a stresat că se mai adunau norii din când în când. Am ascultat muzică foarte faină, de la clasicele piese de nuntă de la Bosquito și Zdob și Zdub, trecând prin pisele de dragoste a lui Eros Ramazzotti și a lui Elvis Presley și până la Guns’n’Roses, Queen, Pink Floyd, Metallica s.a.m.d.

Chiar dacă uneori mai cădea curentul și până intra generatorul se oprea muzica, nimănui nu i-a păsat. Oamenii aceștia, la prima, a doua sau a treia tinerețe au rupt ringul de dans pe orice fel de muzică.

Iar la final mirii și-au adus singuri torturile. Cel dulce pentru mireasă, iar cel de shot-uri pentru mire. E suficient să vă uitați la fețele oamenilor ca să vă dați seama cât de fain s-au distrat.

Când s-a terminat totul, a venit Cătă la noi și ne-a spus: “Ne pare rău că v-am pus să munciți, ne-ar fi plăcut să vă distrați cu noi”. Răspunsul meu a fost: “Glumești? Ați fost atât de faini și plini de viață, fără stres și presiune, încât ne-am simțit parte din familia voastră!”

Casă de piatră dragilor! ❤️

Photographer: Iuliu-Paul Pop
Videograf: Răzvan Drecșan

Antique Garden Suceava
23.07.2023


Oana + Paul

OANA + PAUL

Ne place foarte mult când fotografiem nunți la aceeași gașcă de prieteni. Anul trecut i-am cunoscut pe Oana și Paul la nunta Larisei și a lui Cristi și ne-am distrat super fain alături de ei. Oana a primit atunci “ștafeta” (buchetul de mireasă) de la Larisa și iată că anul acesta ne-am văzut cu aceeași gașcă de oameni faini la Micus Barn.

A fost o zi călduroasă de vară și nu doar din pricina vremii, ci și pentru atmosfera incendiară de la petrecere. De dimineață cei doi și-au făcut pregătirile la o pesiune alături de prieteni și rude.

Am avut un first look foarte emoționant, iar în curtea pensiunii am făcut fotografiile cu invitații pentru a avea mai mult timp pentru petrecere.

Cei doi au venit într-un VW Beetle roșu din 1967, iar în drumul spre Micus Barn am făcut o scurtă sesiune foto. Toate detaliile au fost atent gândite de cei doi miri pentru a se păstra o tematică uniformă. Nu știu dacă a fost cu intenție, dar costumul lui Paul se asorta cu mașina.

Ceremonia a fost ca de obicei în curtea hambarului, iar un lucru care mi s-a părut foarte drăguț a fost că mirii au rezervat câteva scaune pentru bunicii lor care i-au privit dintre stele.

Toate aranjamentele au fost atent realizate de către Dana de la Bohemian Garden Events. Vă zic sincer că mi-a fost greu să aleg puține fotografii, la cât de fotogenic a fost totul.

Apoi a început petrecerea unde Codruț Bistrițeanul cu care nu m-am mai întâlnit de foarte mulți ani, a făcut un super show. Pentru că și seara a fost destul de cald, petrecerea s-a mutat pe terasa restaurantului.

La final a fost momentul tortului în fața hambarului. A fost o zi foarte reușită și ne bucurăm că am fost alături de ei. Ca de obicei, Silviu a făcut un photobomb la ședința foto.

Casă de piatră dragilor! ❤️

Photographers: Iuliu-Paul Pop
Asistent: Raul Aluaș
Videograf: Răzvan Drecșan

Micus Barn Cluj
22.07.2023