Pentru mine ca și bărbat machiajul de unei doamne nu este neapărat un subiect care să mă intereseze, însă ca și fotograf, un machiaj profesionist mă poate ajuta foarte mult pentru a avea fotografii frumoase. Este important pentru mirese ca atunci când realizează un machiaj pentru nuntă să țină cont de anumite aspecte. Gabriela Popescu, make-up artist din Cluj, mi-a spus ce presupune un astfel de proces.

Cu ce diferă machiajul de mireasă față de unul normal?

În primul rând un machiaj de mireasă trebuie să se completeze foarte bine cu celelalte elemente (rochie, flori, etc) pentru a crea o armonie, iar mai mult decât atât este important să fie personalizat și să se potrivească miresei. În al doilea rând trebuie să fie foarte rezistent pe tot parcursul nunții și să arate bine în orice tip de lumină.

Care este procesul de realizare?

Înainte de nuntă se realizează o probă unde viitoare mireasă se consultă cu make-up artistul și aleg împreună cea mai bună variantă de machiaj. La probă de mult ori are loc prima interacțiune cu make-up artistul. Este important ca mireasă să aibă încredere, să cunoască persoană cu care își va începe ziua nunții pentru a fii relaxată.

Cum se realizează un machiaj fotogenic?

Pentru că fotografiile diminuează cu 10-20% intensitatea machiajului din cauza modului de prelucrare, un machiaj de mireasă trebuie să fie o idee mai strident. Gabriela folosește un fond de ten cu acoperire medie, un iluminator, conturare pentru gene și sprâncene, gene de bună calitate și un creion de buze. La final se aplică un gloss pentru a ieși în evidență în fotografii.

Cum poate un machiaj să reziste până la finalul nunții?

Trebuie folosite produse de bună calitate în concordanță cu tenul miresei. Se folosește o pudră translucidă, produse waterproof și un ruj pe care mireasă să îl folosească de câte ori este nevoie.

Cum rezolvăm discrepanța dintre tenul mirelui și machiajul miresei?

Gabriela recomandă ca și mirii să se bucure de același tratament ca miresele. Recomandă o pudră sau un iluminator, ambele foarte discrete pentru o uniformizare a tenului. În 2019 și 2020, trendul este ca și domnii să folosească produse de make-up special create pentru ei.

De ce se întârzie de machiaj?

Deseori coafura miresei și machiajul nu se realizează în același loc. Dacă nu exista 15-20-30 de minute de backup între cele două momente, vor apărea decalaje. Atât în programul nunții, cât și în programul make-up artistului care va decala la rândul său și programul celorlalte mirese.

Concluzie

Este bine să mergeți la o probă de machiaj pentru a vă asigura că va ieși așa cum vă doriți. Să folosiți produse de curățare a tenului cu o săptămână înainte de nuntă și să dormiți bine! ☺️