Programul din ziua nunții este cel mai important aspect de care trebuie să țină cont mirii în această zi specială. De el depinde dacă nunta va fi așa cum au visat-o sau va fi un eșec total. Adevărul este că un program realizat superficial poate ruina toată munca depusă pentru organizarea evenimentului. Degeaba se investesc sume mari de bani, energie și timp, dacă mirii nu se vor putea bucura de roadele muncii lor, fiind prea stresați și obosiți psihic de avalanșa de lucruri care se dau peste cap din cauza programului făcut greșit.

Am scris acest articol ca să vă dau câteva sfaturi despre cum puteți evita problemele care apar în ziua nunții. În experiența mea de 12 ani de fotografie de nuntă am văzut multe. Pot să vă spun că secretul unei nunți reușite este să aveți un program cât mai lejer în ziua nunții. E important să evitați toate lucrurile care pot scăpa de sub control. 

Aceste sfaturi sunt doar orientative și servesc drept exemplu. Pentru a vă asigura că programul vostru va fi așa cum trebuie este de preferat să angajați un wedding planner!

Furnizorii se pliază pe programul realizat de miri (și de planner/coordonator). Pentru ca aceștia să realizeze un serviciu de calitate, mirii trebuie să țină cont de toate aspectele specifice fiecărui domeniu. Spre exemplu, fotografii au nevoie de un timp de pregătire (10-15 minute) înainte de fiecare moment al nunții pentru a pregăti aparatura și a face testele de lumină.

Din perspectiva mea de fotograf, relaxarea oamenilor este foarte importantă. Toată lumea dorește fotografii instantanee în care să fie surprinse momente emoționante. Dacă mirii sunt stresați din cauză că vor întârzia la primărie sau la biserică sau sunt nervoși pentru că lucrurile nu decurg așa cum își doresc, se va vedea acest lucru și în imagini. La final, nu vor fi mulțumiți de fotografii și vor pune pe seama fotografului că de fapt el nu a știut să surprindă momentele frumoase.

Având în vedere că în România există două curente în ceea ce privește modul de organizare al nunții, am structurat acest articol în două părți. O să vorbim atât de programul unei nunți clasice (cu elemente tradiționale) cât și despre programul unei nunți moderne, în care majoritatea evenimentelor se petrec în același loc.

1. Programul nunții clasice cu elemente tradiționale:

Nunta clasică sau “cu alai” cum mai este denumită în unele zone ale țării se caracterizează prin faptul că mirii se pregătesc separat în casele părinților lor, există un staroste/vornic care coordonează toată activitatea, iar până la cununia civilă oamenii se mută de la o casă la alta. Mirele pleacă din casa părinților lui însoțit de cavaleri sau domnișoare de onoare, îi ia pe nași de la casa lor, iar apoi toată lumea ajunge la mireasă. După câteva ritualuri/tradiții se pleacă spre cununia civilă, apoi cea realigioasă, se fac fotografii cu mirii și invitații și într-un final se ajunge la restaurant unde va fi petrecerea.

Toată această “plimbare” durează destul de mult timp, iar când se realizează programul este foarte important să se ia în calcul timpii morți dintre momente: deplasările de la o locație la alta în funcție de trafic și distanță, găsitul locurilor de parcare pentru toate mașinile invitaților, deplasările pe jos, etc. Cazul fericit este când toate aceste locații sunt într-un perimetru restrâns, în interiorul unei singure localități și de multe ori se poate merge și pe jos, evitându-se timpul pierdut în traficul unui oraș mare. Au fost cazuri când am parcurs peste 200 de km doar între casele mirilor, nașilor (mai multe perechi), primărie, biserică și restaurant, lucru pe care nu îl recomand deloc. Este foarte obositor și foarte stresant pentru toată lumea.

Eu recomand ca aceste deplăsari să fie cât mai puține și mai de scurtă durată pentru că adaugă ore în plus la program, toată lumea trebuie să se trezească mai devreme, iar spre finalul nunții toți vor fi obosiți și nu vor mea avea chef de distracție. Au fost cazuri când am stat 24 de ore la nuntă, dar după 18 ore nici eu și nici colegii mei nu mai fost apți să ne facem treaba de la capacitate maximă.

Dacă distanța depășește 20 de km între locațiile mirilor, ar fi bine să vă gândiți ca unul dintre voi să pregătească în alt loc, mai aproape de locația celuilalt. Cu cât crește distanța care trebuie parcursă, cu atât crește riscul de decalare al programului din cauza traficului, lucru care provoacă stres mirilor. Crește riscul de accidente rutiere, unii invitați se pot pierde pe parcurs, iar biserica și primăria vă pot refuza accesul pentru a nu-și decala și ei programul.

În general, nunțile acestea durează între 13 și 18 ore, începând de la pregătiri și până la servirea tortului la restaurant. Fie ca este nuntă de zi, de noapte sau intermediară, numărul de ore este același, doar că diferă intervalul.

Coaforul și machiajul

Când vă faceți programarea la salon discutați cu hairstyle-istul și makeup artist-ul să faceți o probă pentru coafură și machiaj înainte de nuntă. Fiecărui tip de păr și de ten se potrivește un anume tratament și cu siguranță fiecare mireasă are anumite gusturi în ceea ce privește modul în care dorește să arate în ziua nunții. De aceea o probă în prealabil vă ajută să știți cât va dura exact tot acest proces. 

În general atât realizarea coafurii cât și a machiajul durează aproximativ o oră. Deci 2 ore în total. La acest interval adăugați timpul petrecut pe drum dacă furnizorii nu sunt în același salon. Lasați un timp liber după, de 30-60 de minute în caz că se vor decala programările de la salon.

Vă recomand să lucrați cu furnizori premium pentru a vă asigura că machiajul și coafura vor fi exact la fel ca la probă. Dacă în ziua nunții vor fi diferențe, miresele se vor panica, vor fi nemulțumite și dezamăgite, iar starea lor de spirit va fi la pământ. Nu de puține ori am avut mirese care au plâns, și-au revărsat furia pe oamenii din jur și nu au fost deloc comfortabile la sesiunea foto din ziua nunții. Timp total: 100-150 de minute (cu marjă de eroare)

Pregătirile mirilor

Atât pentru pregătirile mirelui cât și a miresei recomand rezervarea unui timp de minim o oră, preferabil 2, pentru fiecare. Evident, nu durează atât de mult îmbrăcatul sau făcutul fotografiilor, însă este nevoie ca oamenii să intre în starea necesară de relaxarea pentru a se conecta cu cei din jur și pentru a ieși bine în fotografii.

Dacă nu ați contractat 2 fotografi și eventual doi videografi, este important ca pregătirile voastre să nu aibă loc în același timp dacă vă doriți fotografii și video la amandoi acasă. De asemenea, lăsați o marjă de timp în care echipa foto-video să se deplaseze dintr-o parte în alta, în funcție de distanța dintre cele două locații.

De obicei la mire acasă lucrurile sunt destul de lejere până vin invitații. Este bine dacă vin mai repede cavalerii (prietenii mirelui) pentru a se crea puțină atmosferă cu zâmbete și bună dispoziție. Se vor face fotografii cu mirele în timp ce se îmbracă, cu familia și cu alte momente care se petrec acolo. La final starostele/vornicul va spune câteva cuvinte. Timp total (pregătiri mire): 60-90 minute.

Eu vă recomand ca nașii să fie direct la voi acasă pentru a scurta puțin programul de nuntă. Acasă la nași nu se stă mai mult de 10-15 minute și s-ar putea ca mersul după ei să dureze mai mult de atât. Dacă totuși doriți să faceți asta, mirele ar trebui să plece mai repede de la el de acasă. Dacă aveți o echipă doar cu un singur fotograf și un singur videograf, puteți renunța la documentarea acestui moment, iar în acest timp, acești furnizori pot merge acasă la mireasă pentru pregătirile ei.

Trebuie să aveți în considerare timpul necesar îmbarcării în mașini a invitaților prezenți la mire acasă, formarea coloanei de mașini, deplasarea spre casa miresei și debarcarea tuturor. Timp total: 10-20 minute (fără timpul petrecut pe drum).

Miresele își pregătesc cu mare atenție camera unde se vor îmbrăca. Rochia se află în centrul atenției, iar de jur împrejur se pot găsi tot felul de props-uri specifice acestui momente (baloane, flori, accesorii, rame, oglinizi, vin spumant, etc). Dacă există domnișoare de onoare și se doresc fotografii cu ele în diferite ipostaze, atunci e nevoie de aproximativ 30-60 de minute, fără să fie prezenți alți invitați care pot distrage atenția. Chiar vă recomand o astfel de mini sesiune foto pentru că ajută la starea de spirit a miresei. Va fi mai relaxată pentru tot restul zilei. Urmează îmbrăcatul efectiv, fotografiile cu familia și sosirea mirelui. După ce a venit toată lumea se petrece un timp de aprox. 30-40 de minute de socializare, ciocnit pahare și realizat fotografii. Timp total (pregătiri mireasă, first look): 90-150 de minute.

Nu uitați că și aici sunt necesare 10-20 de minute (fără timpul petrecut pe drum) pentru îmbarcarea și debarcarea invitaților în/din mașini.

Cununia civilă

Ceremonia de la primărie nu durează mai mult de 15-20 de minute cu tot cu intrare și ieșire. Este foarte important să ajungeți înainte de ora programată pentru a nu da peste cap programul celorlalte ceremonii din acea zi. Vă recomand să ajungeți cu cel puțin 15 minute mai repede pentru că în unele cazuri programul de la primărie merge mai repede și puteți economisi timp din programul de nuntă. 

Aveți grijă ca cei mai importanți invitați (nașii, părinții, membrii familiei apropiate) să fie primii în coloana de mașini astfel încât să nu trebuiască să așteptați după ei.

După oficiere sunt necesare 10 minute pentru a felicita mirii de către toți invitații prezenți pentru că în general nu sunt mai mult de 50 de persoane. Este important să aveți una sau două mașini (cu portbagaj încăpător) care să transporte florile pe care le primiți. Nu uitați să aduceți cu voi băuturi răcoritoare și alcoolice și gustări/prăjituri pentru cei prezenți.

Tot acum este momentul când se fac fotografiile formale cu invitații. Se începe cu nașii și părinții și se continuă cu familia, rudele și prietenii. Sunt necesare 20-40 de minute pentru această sesiune foto. După ce vă asigurați că aveți fotografii cu toată lumea, în timpul rămas se pot face anumite posing-uri cu domnișoarele și cavalerii de onoare și toate combinațiile cu miri și nași. Timp total (cununie civilă, felicitări, fotografii): 50-70 de minute.

Eu recomand tuturor mirilor să realizeze cununia civilă înainte de nuntă. Pe de o parte se aerisește programul de nuntă și toată lumea implicată va fi mai puțin obosită, iar pe de altă parte se avită aglomeriația și traficul din jurul primăriilor/caselor de căsătorii.

Cununia religioasă

Dacă aveți o ceremonie ortodoxă sau catolică discutați cu preotul în prealabil pentru a știi exact cât va dura slujba. În general la bisericile ortodoxe durează 40-60 de minute, dar sunt cazuri în care preotul se încadrează în 15-20 minute (bisericile aglomerate) sau se prelungește până la două ore (la mănăstire sau dacă sunt mai mulți preoți).

Ceremonia durează efectiv 40 de minute, însă se poate prelungi datorită predicii de la final. Cu cât sunt mai mulți preoți care spun un cuvânt de învățătură, cu atât timpul petrecut la biserică va fi mai mare. Da aceea vă recomand să adăugați 15 minute peste durata specificată de preot.

Pentru cei care au o ceremonie neo-protestantă și pot să își facă programul așa cum doresc, durează în general între 60 și 120 de minute. Vă recomand să discutați cu fiecare persoană implicată în program (pastori, familie, muzicieni) ca să știți cât va dura cuvântul sau cântarea fiecăruia. Rezervați câte 5-10 minute suplimentare pentru fiecare pastor invitat în caz că va avea un cuvânt mai lung.

La ieșirea din biserică se face o fotografie de grup cu toată lumea și eventual fotografii formale cu invitații care nu au fost la cununia civilă. Rezervați 10 minute pentru asta.

Timp total (ceremonii ortodoxe/catolice): 60-70 de minute
Timp total (ceremonii neo-protestante): 60-150 de minute

Ședința foto

Recomand tuturor mirilor să aloce cel puțin 30 de minute în ziua nunții pentru pentru o sesiune foto doar cu ei. Chiar dacă au contractat o ședință Trash The Dress/After Wedding, nu de puține ori s-a întâmplat să nu o mai facem din varii motive (sarcină neprogramată, lipsa zilelor de concediu, condiții meteo nefavorbabile, etc.)

În general acestă ședință foto se face după cununia de la biserică. În zona Clujului mirii nu întâmpină invitații la restaurant, motiv pentru care toată lumea prezentă la biserică merge spre sală, în timp ce mirii merg într-o anumită locație pentru o ședință foto. Când se adună aprox. 70% dintre invitați (ex: 150 din 200), mirii intră în restaurant în aplauzele tuturor. Așa se face că după biserică rămâne un timp de 60-90 de minute în care mirii sunt liberi să se relaxeze puțin și au suficient timp pentru fotografii.

În alte zone ale țării, unde mirii stau la intrarea în restaurant și ciocnesc un pahar de șampanie cu toți invitații, nu există acest timp tampon. Din acest motiv recomand ca la un moment dat în timpul petrecerii, când se servește un fel de mâncare, mirii să plece de la restaurant undeva în împrejurimi, 30 de minute, cu fotograful și videograful pentru a surprinde câteva momente doar cu ei doi.
Timp total: 30-90 de minute

Am realizat un exemplu de program că să vă puteți face o idee mai clară despre cum arată o nuntă clasică. În simularea mea am luat în considerare o nuntă care are loc într-o singură localitate, iar distanțele dintre miri, nași, primărie, biserică și restaurant, nu depășesc 5 km fiecare. Programul este gândit pentru o nuntă de zi. Pentru una intermediară decalați totul cu 3 ore, iar pentru una de noapte, cu 6 ore.

Dacă doriți să vedeți o astfel de nuntă: click aici!

Despre programul din timpul petrecerii discutăm puțin mai jos!

2. Programul nunții moderne:

În ultimii ani am fost la tot mai multe nunți la care mirii și-au făcut programul după modelul occidental. Au simplicat tot procesul pentru a se putea bucura mai mult de ziua nunții lor. Au renunțat complet la tradiții, la plimbările dintre locații și și-au concetrat energia pe interacțiunea cu invitații, alocând mai mult timp acestui lucru.

De multe ori genul acesta de nunți au loc în aceeași locație. Spre exemplu la Cluj există două resorturi care pe lângă restaurantul unde are loc petrecerea, mirii au la dispoziție camere sau apartamente pentru pregătiri, au o micuță capelă sau o pajiște pentru ceremonia religioasă și suficiente locuri fotogenice pentru ședința foto.

În general nunțile moderne au mai puțini participanți pentru că mirii doresc să invite doar rudele apropiate și prietenii, renunțând la toate obligațiile părinților. Având în vedere că numărul de oameni prezenți variază între 40 și 150, mirii pot opta pentru locații de nuntă mai interesante (grădini de vară, conace, cabane, etc), nefiind un efort eventuala cazare a invitaților.

Coaforul și machiajul

Dacă optați pentru a merge la salon, atunci e valabil ce am spus mai sus. 

Recomandarea mea este, dacă nunta are loc în afara unei localități, ca makeup artist-ul și hairstyle-istul să fie prezenți la locația unde se pregătește mireasa. Discutați acest aspect cu furnizorii și veți găsi o soluție. Pe lângă mireasă, sunt mai multe doamne care trebuie aranjate (mama, nașa, domnișoarele de onoare), iar furnizorii acestor servicii vor avea sufucient de lucru încât să nu-și facă alte rezervări la salon în acea zi. Așa se evită și decalajele care pot apărea la salon. Timp total: 80-120 de minute

Pregătirile mirilor

Pentru a aerisi programul de nuntă, mulți miri aleg să facă pregătirile în același loc. Și eu recomand acest lucru pentru că elimină stresul cauzat de lipsa informațiilor despre ce face mirele în tot acest timp, respectiv ce face mireasa. Dacă partenerii sunt împreună, se pot conecta mai bine, lucru care îi încarcă cu energie pentru restul zilei.

Dacă nunta are loc într-un restort sau într-o locație all-in-one pentru nunți, mirii au la dispoziție un apartament sau două camere separate pentru pregătiri.

Dacă nunta este într-o localitate, nu recomand ca mirii să se pregătească la casa uneia dintre perechile de părinți. Pentru că își doresc ca totul să fie perfect pentru nunta copiilor lor, părinții pot trece printr-un stres teribil înainte de eveniment, fiind preocupați cu zugrăvitul, schimbatul mobilei sau accesorizarea casei. Iar în plus, dacă pregătirile au loc acasă, vor veni foarte multe rude, neinvitate, care îi pot stresa pe miri cu tot felul de superstiții. Excepție reprezintă cazul în care mirii locuiesc deja împreună într-o casă spațioasă și luminoasă care are o mare însemnătate pentru ei.

De aceea recomand ca pregătirile să aibă loc la un hotel sau într-un apartament de pe platforma AirBnB, situate cât mai aproape de biserică. În general aceste locații sunt spațioase și foarte bine amenajate (lumină și paletă de culori) astfel încât locul să fie cât mai primitor și fotogenic. 

La pregătiri recomand să fie un grup restrâns de persoane, nu mai mult de 15 pentru a nu se crea haos, deci părinții, nașii și câțiva prieteni apropiați.

Dacă mireasă nu dorește ca mirele să vadă rochia de mireasă înainte de First Look, cei doi se pot pregăti în camere diferite.

Recomand mirilor să aloce între 2 și 3 ore pentru pregătiri, timp în care se vor realiza și fotografii de cuplu. Am observat că dacă realizez o mică ședință foto cu mirii (înainte de a veni invitații acasă), în haine de casă, în timp ce stau în pat sau își savurează cafeaua, se încarcă cu energie și vor fi veseli tot restul zilei. Apoi urmează îmbrăcatul efectiv, fotografiile cu domnișoarele și cavalerii în diferite ipostaze și portretele cu părinții. Timp total: 120-180 de minute.

Cununia civilă

De regulă, majoritatea ofițerilor de căsătorii nu se deplasează în alte locații pentru a realiza acest serviciu. Din acest motiv recomand ca această ceremonie să aibă loc în altă zi, mai ales în cazul celor care fac nunta într-un resort. 

Cununia religioasă

Pentru nunțile care au loc în interiorul localităților, deplasarea la biserică este destul de lejeră, însă pentru cei care doresc o ceremonie pe pajiște sau într-o capelă dintr-un restort, s-ar putea să existe impedimente. Pastorii religiilor neo-protestante sau preoții catolici realizează ceremonii absolut oriunde, pe când preoții ortodocsi realizează acestă Taină doar în biserică. Dacă mirii nu pot rezolva acest aspect există două soluții: ori renunță la Taina Cununiei, ori o fac într-o altă zi înainte de nuntă. În acest caz pot opta în ziua nunții pentru o ceremonie umanistă. Voi face un articol separat despre acest subiect.

 

În rest, se aplică ce am spus mai sus despre cununiile religioase. După finalizarea ei rezervați 20-40 de minute pentru fotografii cu toți invitații.

Timp total (ceremonii ortodoxe/catolice + fotografii): 80-110 de minute
Timp total (ceremonii neo-protestante + fotografii): 80-190 de minute
Timp total (ceremonii umaniste + fotografii): 40-60 de minute

Ședința foto

Indiferent de locul unde are loc nunta, rămâne sufucient timp pentru ședința foto, având în vedere că programul este mai lejer. De obicei mirii renunță la tradiția de a întâmpina oamenii la restaurant, motiv pentru care rămân 30-90 de minute pentru fotografii de cuplu. 

Resorturile au un potențial fotogenic destul de mare, fiind multe locuri interesante unde se pot realiza fotografii. Dacă nunta este în oraș, se poate opta și pentru o locație în exterior, chiar dacă este puțin mai departe, undeva în natură. Dacă timpul permite această deplasare, nu există alte impedimente.
Timp total: 30-90 de minute (fără deplasare)

Am realizat un exemplu de program că să vă puteți face o idee mai clară despre cum arată o nuntă modernă. În simularea mea am luat în considerare o nuntă care are loc într-o singură locație, într-un resort. Programul este gândit pentru o nuntă de zi. Pentru una intermediară decalați totul cu 3 ore, iar pentru una de noapte, cu 6 ore.

Dacă doriți să vedeți o astfel de nuntă: click aici!
 

3. Programul de la restaurant

Am făcut separat această rubrică pentru că există două moduri în care se poate organiza petrecerea. Este evident faptul că majoritatea mirilor pun accentul cel mai mult pe ce se întâmplă la restaurant, motiv pentru care aici sunt cele mai mari investiții. 

Programul clasic

În general o petrecere de nuntă durează între 8 și 10 ore, iar programul este destul de similar la toate evenimentele. De acest aspect se ocupă șeful de sală care organizează servirea felurilor de mâncare după un anumit tipar.

La restaurant există de regulă 3, 4 sau 5 feluri de mâncare, la care se adaugă și tortul. Ele se servesc la un interval de 2 ore. Aperitivul rece se află pe mese când ajung invitații, iar după valsul mirilor și prima repriză de dans este gustarea caldă. Urmează servirea ciorbei (cu precădere în Ardeal), iar apoi felul principal (friptura), tot din două în două ore. Tortul se prezintă la aproximativ o oră după friptură, dar aici nu este o regulă, pentru că se ține cont și de cât de repede pleacă acasă invitații. La final sunt sarmalele sau purcelușul la proțap prezentat de bucătarii chefi.

Ce este important de reținut la acest capitol este modul de organizare al dansului și al momentelor artistice între intervalurile în care se servește masa. 

De regulă DJ-ii au un tipar după care pun anumite genuri de muzică și țin cont de gusturile invitaților. Sunt nunți la care oamenii dansează pe toate genurile muzicale, iar DJ-ul poate face pauze, punând muzică mai lentă, la un volum mai mic, când se servește masa. Dar sunt și cazuri când oamenii sunt mai puțin petrecăreți, iar DJ-ul are mai mult de lucru pentru a-i ridica de la mese. În această situație, programele lui se decalează și reprizele de dans se suprapun cu momentele în care se servește mâncarea. Și este destul de deranjant pentru invitați să mănânce cu lumina stinsă și cu muzică de club la un volum mare. Din păcate pentru asta nu există o soluție. Servirea preparatelor culinare nu se poate decala pentru că ar da peste cap ordinea de la bucătărie, iar DJ-ul dacă oprește muzica atunci când dansează oamenii, va fi considerat un DJ slab.

Dacă aveți formații de cover sau muzică populară trebuie să le comunicați exact orarul de servire a preparatelor culinare pentru a-și putea calcula intervalele în care pot cânta pentru ca invitații să fie pe ringul de dans.

Așa arată un program clasic la restaurant unde este un DJ, un cover band, o formație de muzică populară și două momente artistice. Programul este gândit pentru o nuntă de zi. Pentru una intermediară decalați totul cu 3 ore, iar pentru una de noapte, cu 6 ore.

Programul modern

Nunțile din occident sunt axate mai mult pe interacțiunea dintre oameni și mai puțin pe dans și petrecere. Asta se întâmplă pentru că în general sunt nunți mici cu maxim 50-60 de invitați, unde majoritatea se cunosc între ei. Acești oameni doresc să socializeze la un pahar de alcool sau la o cafea.

Acest trend începe să prindă și în România, dar sunt puțini mirii care își organizează astfel nunta. De aceea e posibil să nu fi auzit de acest model. Dar eu vi-l ofer ca exemplu.

Majoritatea nunților moderne sunt de zi și au loc chiar și în timpul săptămânii. Încep de regulă în jurul orei 14:00 și se termină la cel târziu 23:00. Mirii aleg o locație (un restaurant) care are o terasă sau o grădină de vara.

În prima oră se organizează primirea invitațiilor care are loc afară. Se face un mic cocktail bar cu alcool, cafea și fursecuri. 

Următoarele două ore sunt destinate servirii mesei. Oamenii intră în restaurant unde se servesc două preparate (aperitiv rece și o gustare caldă) într-o atmosferă liniștită cu muzică ambientală pe fundal. 

Urmează ședința foto cu toți invitații, afară și oamenii au timp pentru a socializa. În tot acest timp există și metode de entertainment cu ar fi jocuri de grădină, un magician care face trucuri, stand-up comedy sau muzică live. De regulă această parte durează între o oră și două. 

Apoi se intră din nou în restaurant unde timp de 3-4 ore are loc petrecerea, cu valsul mirilor și prezentarea tortului. În sală se află și un bufet suedez, cu finger food (mini burgeri, cartofi prăjiți, etc.) La final, toată lumea iese afară, se aprind steluțe, se face un tunel, iar mirii ies și ei în aplauzele tuturor.

Așa arată un program modern la restaurant unde este un DJ. La genul acesta de nunți nu se recomandă band atâta vreme cât party-ul este unul scurt, punându-se mai mult accentul pe socializare. Programul este gândit pentru o nuntă de zi. Nu se recomandă pentru nunțile intermediare sau de noapte.

Am fotografiat o astfel de nuntă și vă spun sincer că a fost cea mai plăcută petrecere de nuntă la care am fost vreodată. Este o atmosferă caldă și prietenoasă, ai timp să mănânci în liniște, poți socializa cu toată lumea, iar când începe petrecerea toată lumea e pe ringul de dans cu energie maximă.

Dacă doriți să vedeți o astfel de nuntă: click aici!

Concluzie

În timp ce scriam acest articol mi-am dat seama că există foarte multe elemente de care trebuie să țineți cont când faceți programul de nuntă. Sper doar că am reușit să vă ofer o perspectivă mai clară asupra modului prin care puteți să vă bucurați cu adevărat de nunta voastră.

Pe scurt, de ce lucruri trebuie să țineți cont:

  1. Încercați să aveți un program cât mai lejer, făcând cununia civilă în altă zi și eliminând cât mai multe deplasări din ziua nunții. Dacă nu puteți face asta, încercați să scurtați distanțele dintre locații și acordați timp suficient pentru îmbarcare, debarcare și deplasare.
  2. Acordați marje de timp în anumite momente ale nunții în caz că vor exista decalări. După coafor și machiaj și după biserică trebuie să aveți puțin timp liber, iar la Casa de Căsătorii încercați să ajungeți mai repede.
  3. E foarte important să faceți o mică sensiune foto, doar voi doi, în ziua nunții. Să fiți singuri că aveți fotografii de cuplu în cazul în care nu mai faceți ședința foto After Wedding din varii motive.
  4. La restaurant încercați să nu aglomerați programul cu mulți cântăreți, momente artistice sau alte lucruri. Este important ca atunci când se servește masa, oamenii să măncânce liniștiți și să poată socializa. Faceți programul de așa manieră încât să fie un echilibru între stat la masă, dans și momente artistice.

Have fun! Nu uitați că este un subiect extrem de important!

Dacă informațiile din acest articol vi se par mult prea complexe și nu doriți să greșiți atunci când realizați programul de nuntă, vă recomand să contractați un wedding planner care vă poate ajuta!